Å bli make-up artist

FACE Stockholm
virkeliggjør drømmen
om å bli make up-artist! Les videre

Vår utdanning er godkjent gjennom NOKUT (norsk organ for kvalitet i utdanning). Vi gir deg en smakebit på noe av utdanningsplanen på FACE Stockholm make up school.

Basic make-up
For å leke og ha det moro med make-up og farger, så er det veldig viktig at du kan grunnteknikkene. Dette for at du skal ha noe å falle tilbake på hele tiden. Under basicdelen får du lære deg om farger, teknikker og om hvordan du tilpasser dette til rett person. Vi går igjennom hygiene, base,eyeliner, naturlig make-up, skyggelegging, korrigering, bryllups make-up, fest make-up/løsvipper, «diva night-time make-up», make-up til voksen, make-up til mørk hudtone og make-up til menn.

Historikk 
Her gjennomgår vi alle tidsepokene fra 1920-tallet til 1990-tallet. Dette for å få en helhet. Vi trener både på det autentiske fra de ulike tidsepokene, og på det å lage en moderne vri anno årstallet vi er i. Vi gjennomgår også historikken av hver tidsepoke teoretisk.

Hårstyling
For at du skal få så bred utdannelse som mulig, har vi også med hårstyling på skjemaet. Her får du først lære deg grunnteknikkene, for deretter å avanserte til mer kompliserte frisyrer. Produktinformasjon står først på menyen, deretter tuppering, ulike type krøller og fletter Vi går så igjennom hårmoten opp gjennom tidene, fra 20-tallet og frem til 90-tallet. Etter dette får du lære å gjøre hår og make-up som en helhet.

Styling
Her får du prøve ut styling med hjelp av yrkesaktive stylister. For at du skal lære deg så mye som mulig, får du hele tiden konstruktive tilbakemeldinger som hjelper deg i rett retning. Du får også lære deg om motehistorie og designerinformasjon. Studentene skal jobbe med et prosjekt.

Foto make-up
For at sminken skal se bra ut på bilder, så er det viktig at sminken havner på rett sted. Under disse dagene vil elevene jobbe med en fotograf som går igjennom blant annet lyssetting og retusjering. Vi jobber også mye med symmetri, farge og skyggelegging. I tillegg skal elevene praktisere i klasserommet med ulike sider av fotomake-up, som for eksempel reklame, fashion, cover og kreativ.

Kreativ make-up
Noe av det beste med å være make-up artist, er å være kreativ. Ved hjelp av farger og fantasi, kan man få frem fantastiske resultat. Sammen med kreative lærere, forvandles ansiktet til et kunstverk som du stolt kan sette din signatur på.

Trend make-up
Trendene endrer seg hele tiden, og det er viktig at du holder deg oppdatert for å være så profesjonell som mulig. Her får du lære deg de seneste trendene i make-up og hvordan du finner frem til dem. Vi presser elevene til det maksimale for at de skal «tenke ut av boksen», men samtidig ha kontroll på trendene.

Visnings make-up 
Mange drømmer om å jobbe på de store visningene rundt om i verden. For at du skal få innblikk i hvordan livet som make-up artist i Paris, N.Y. og London er, så får du under disse dagene opplæring av en make-up artist med erfaring fra nettopp dette.

Teater make-up
Når du jobber med teatersminke, tryller du ofte med utseende til modellen din.
For at du skal få oppleve dette spennende yrket, så lar vi deg få et innblikk i denne fantastiske verdenen. Vi skaper blant annet effekter med ulike materialer og lærer deg om hvordan du skal få modellen til å se skallet ut, få frem ulike uttrykk, de store linjene samt nedbrekk av manus.

Spesialeffekt make-up
Har det overrasket deg hvordan brannskader og sår ser virkelig ut på TV? I disse dagene får du svar på nettopp det. Du får lære deg grunnleggende teknikker i spesialeffekt-make-up, og du får utføre disse ved hjelp av en dyktig maskør.

TV make-up
Få personer ser så freshe ut som programlederne på TV. Dette kommer ofte av at dyktige make-up artister fremhever skjønnhet, og tilpasser sminken til situasjonen og lysetting. I løpet av disse dagene får du hjelp av en make-up artist med erfaring fra TV som viser deg de rette teknikkene. Vi går blant annet igjennom TV make-up til show, basic/reklame, værdame og anker.

Spillefilm make-up
Handler om det som fortelles og karakterene i filmen. Vi analyserer hva man skal tenke på når det gjelder spillefilm make-up, og vi brekker ned et manus. Samtidig får elevene en innføring av hva som skjer på settet, og en gjennomgang av de ulike aktørene.

Dragqueen make-up
Her får du en smakebit av den mest glamorøse make-up delen. Du får lære deg hvordan du ved hjelp av glitter og fjær forvandler maskulint til feminint. Vi leker oss med sterke uttrykk.

Musikkvideo make-up
I løpet av en uke så lærer du deg hvordan det fungerer på settet i en musikkvideo. Vi går igjennom alt fra hvordan man sminker, til de ulike ansvarsområdene. Dette for at du skal kjenne deg trygg når du kommer ut i arbeidslivet.

Markedsføring
Enkel inføring om hvordan å markedsføre seg som freelancer, samt enkle salgsteknikker.

Økonomi
Innføring i å starte opp sitt eget enkeltpersonsforetak og enkel innføring i regnskap, moms og skatt.