Å bli make-up artist

FACE Stockholm
virkeliggjør drømmen
om å bli make up-artist! Les videre

Vi gir deg en smakebit på noe av utdanningsplanen på FACE Stockholm make up school.

Basic make-up
For å leke og ha det moro med make-up og farger, så er det veldig viktig at du kan grunnteknikkene. Dette for at du skal ha noe å falle tilbake på hele tiden. Under basicdelen får du lære deg om farger, teknikker og om hvordan du tilpasser dette til rett person. Vi går igjennom hygiene, base,eyeliner, naturlig make-up, skyggelegging, korrigering, bryllups make-up, fest make-up/løsvipper, «diva night-time make-up», make-up til voksen, make-up til mørk hudtone og make-up til menn.

Historikk 
Her gjennomgår vi alle tidsepokene fra 1920-tallet til 1990-tallet. Dette for å få en helhet. Vi trener både på det autentiske fra de ulike tidsepokene, og på det å lage en moderne vri anno årstallet vi er i. Vi gjennomgår også historikken av hver tidsepoke teoretisk.

Hårstyling
For at du skal få så bred utdannelse som mulig, har vi også med hårstyling på skjemaet.
Vi går igjennom hårmoten opp gjennom tidene, fra 20-tallet og frem til 90-tallet. Etter dette får du lære å gjøre hår og make-up som en helhet.

Fotomakeup
For at sminken skal se bra ut på bilder, så er det viktig at sminken havner på rett sted.
Vi jobber mye med symmetri, farge og skyggelegging. I tillegg skal studentene praktisere i klasserommet med ulike sider av fotomake-up, som for eksempel reklame, fashion, cover og kreativ.

Kreativ make-up
Noe av det beste med å være make-up artist, er å være kreativ. Ved hjelp av farger og fantasi, kan man få frem fantastiske resultat. Sammen med kreative lærere, forvandles ansiktet til et kunstverk som du stolt kan sette din signatur på.

Fashion make-up
Trendene endrer seg hele tiden, og det er viktig at du holder deg oppdatert for å være så profesjonell som mulig. Her får du lære deg de seneste trendene i make-up og hvordan du finner frem til dem. Vi presser studentene til det maksimale for at de skal «tenke ut av boksen», men samtidig ha kontroll på trendene.

Visning make-up 
Mange drømmer om å jobbe på de store visningene rundt om i verden. For at du skal få innblikk i hvordan livet som make-up artist i Paris, N.Y. og London er, så får du under disse dagene opplæring av en make-up artist med erfaring fra nettopp dette.

TV make-up
Få personer ser så freshe ut som programlederne på TV. Dette kommer ofte av at dyktige make-up artister fremhever skjønnhet, og tilpasser sminken til situasjonen og lysetting. I løpet av disse dagene får du hjelp av en make-up artist med erfaring fra TV som viser deg de rette teknikkene. Vi går blant annet igjennom TV make-up til show, basic/reklame, værdame og anker.

Markedsføring
Enkel inføring om hvordan å markedsføre seg som freelancer, samt enkle salgsteknikker.

Økonomi
Innføring i å starte opp sitt eget enkeltpersonsforetak og enkel innføring i regnskap, moms og skatt.

Praksis
Face Stockholm Makeup School er kjent i bransjen for å ha dyktige studenter. Et stort antall oppdragsgivere ringer til skolen for å låne studentene til ulike oppdrag.Vi har et stabilt nettverk med dyktige samarbeidspartnere som gir studentene en liten smakebit av bransjen. TV, teater, fashionweek, ulike fotografer og filminnspillinger/musikkvideoer er noe av det studentene har fått bryne seg på. Vi synes dette er en god måte for studentene å få en fot innenfor bransjen, samtidig som de får stiftet kontakter og få jobbe i et team. Vi jobber hardt for å opprettholde og å få nye kontakter til FACE Stockholm make up school. Vi vil også presisere at oppdrag som skolen får inn, er noe som vil bli videreformidlet til studentene. Om studentene tar på seg oppdrag, blir dette blir en jobb som studentene har ved siden av skolen, og som ikke er en del av utdanningen. Slike oppdrag må taes etter skoletid, og eventuelt i helger.